Известие

Collapse
No announcement yet.

159 и борбата с неприемливи скърцане, дрънчене и др.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от voododoll Покажи съобщение
    Някой може ли да препоръча някой който рециклира носачи? Не мисля че заради едната гумичка трябва да сменям целия носач. Но скърцането вече го сънувам.
    на първа българска преди лукойла от дясно там правят рециклаж и на камиони и до тях има магазин за резервни части,в бяло и червено мисля,че беше магазина,а от лявата им страна точно срещу тях има гумаджийница
    sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
      Несъм запознат с сервизите в Софето, но ако е само засмяна на тампони без рециклаж на шарнир, то може в всеки сервиз в който правят ходова част.
      П.С. Най-добре иди първо в някой от форумните да видят какво е точно това което скърца, за да не правиш нещо здраво накря
      бях, Мъро каза че е гумичка на шарнир, къса се и се пълни с вода, след това е като гумена играчка.
      каз да търся рециклаж, не си заслужава смяна на цял носач заради гумичката.

на първа българска преди лукойла от дясно там правят рециклаж и на камиони и до тях има магазин за резервни части,в бяло и червено мисля,че беше магазина,а от лявата им страна точно срещу тях има гумаджийница
      клин, сега говорих с тях и не се занимават с носачи на алфа 159, рисково било, и нямало как да дадат гаранция, че ефекта ще е траен а няма да се разскърца пак.

тука из форума мернах , че има един пич ферариста, който правел, ана нещо не откривам координати и дали изобщо все още се занимава с това
      Last edited by voododoll; d.m.y г., 10:50.
      Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, 20V, 200hp NO EGR/DPF/flappers

Comment

http://www.clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=1608
        Alfa 159 2,4 JTDm Q4
        ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
        ex Alfa 156 1,9 JTD
        ex Alfa 75 1,8

Comment

ахааа, минал съм през сайта му значи да, но той не прави за 159ка явно. а и стара загора, то ако до там ходя за рециклиране по добре да търся нов носач. 360 кинта е ама заради едната гумичка....

Comment

В Пловдив ако искаш знам 2 места където ги правят бетон...35-40лв е рециклирането. А иначе се продават гумички, ако шарнира е здрав, смени само маншончето...що ще го рециклираш?
            Alfa 159 2,4 JTDm Q4
            ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
            ex Alfa 156 1,9 JTD
            ex Alfa 75 1,8

Comment

Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
              В Пловдив ако искаш знам 2 места където ги правят бетон...35-40лв е рециклирането. А иначе се продават гумички, ако шарнира е здрав, смени само маншончето...що ще го рециклираш?
              не съм много наясно какво точно се прави. някъде пише че тая гумичка се изрязва и се набива друга на нейно място.

мен ми трябва да не скърца, а как за мене е без значение.
              мъро и каза да си потърся някой който рециклира.

ще видим. пловдив принципно ми е по на далавера, евентуално ако не намеря никой в или около софия

Comment

От Лисан сервиз ги карат някъде да ги рециклират, но незнам къде точно - можеш да им звъннеш за цена.
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
                ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Рециклирах горен носач на 159 ката, изкара 37 000км и взе леко да потраква, оказа се че не е разбит,няма луфт но се движи прекалено свободно.Рециклирах го отново...........срещу 35 лева за 37 000км си е добре според мен.Цена на нов е около 200 лева.Иде реч за горен носач.Долни носачи не рециклирам, а и в сервиза където рециклират категорично отказват да ги правят.На 156 цата горните носачи дали слагам нови или рециклиранои все си караха по 15 000км.
                  Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                  156 1,8ТS-99 ......
                  EX
                  159 1,9 JTD-08

Comment

Абе окачването е чувствително по здраво от на 156/147.
                    На моята 147 напролет сменях тампони на ляв горен носач, защото скърцаха. Смазахме ги идеално, ето от скоро пак взеха да поскръцват. А и частите са ментета де.
                    А колата е минала само има няма 5000км от тогава.
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Трябва да отида да видя кои от двата точно скърца.

Ако е горен имам познат дава ми от блъсната 59ка за 70лв с гаранция.

Но ако е долен, ще карам с тапи за уши. За едното скърцане 360лв... или пак ще диря от блъсната

НО обмислям в един момент да взема нов, ама неще не клоня вече към ТРВ

А в момента съм се засилил след 3-4 години да отида до италия и да си взема една такава http://www.autoscout24.com/Details.a...000000&asrc=st

тогава ще и е паднала значително цената.

Comment

И аз оглеждам седан с 2.0 jtd............малко са ми скъпи към момента.
                        156 1,8ТS-99 ......
                        EX
                        159 1,9 JTD-08

Comment

Първоначално публикувано от voododoll Покажи съобщение
                          Трябва да отида да видя кои от двата точно скърца.

Ако е горен имам познат дава ми от блъсната 59ка за 70лв с гаранция.

Но ако е долен, ще карам с тапи за уши. За едното скърцане 360лв... или пак ще диря от блъсната

НО обмислям в един момент да взема нов, ама неще не клоня вече към ТРВ

А в момента съм се засилил след 3-4 години да отида до италия и да си взема една такава http://www.autoscout24.com/Details.a...000000&asrc=st

тогава ще и е паднала значително цената.

Таз е брутализъм направо ! ! ! ама и цената е същата ;д
                          Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                          Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Първоначално публикувано от alex052 Покажи съобщение
                            Рециклирах горен носач на 159 ката, изкара 37 000км и взе леко да потраква, оказа се че не е разбит,няма луфт но се движи прекалено свободно.Рециклирах го отново...........срещу 35 лева за 37 000км си е добре според мен.Цена на нов е около 200 лева.Иде реч за горен носач.Долни носачи не рециклирам, а и в сервиза където рециклират категорично отказват да ги правят.На 156 цата горните носачи дали слагам нови или рециклиранои все си караха по 15 000км.
                            Горни носачи да рециклираш е в пъти по-опасно от долни да речем
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

[QUOTE=thecleaner;1384962]Горни носачи да рециклираш е в пъти по-опасно от долни да речем [/QUOTE

Възможно, не споря и не знам.Защо според теб е по опасно?
                              156 1,8ТS-99 ......
                              EX
                              159 1,9 JTD-08

Comment

Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщение
                                При мен, нещо тропа откъм колоните между двете врати - само по паважа . Ще трябва да разглобя и да видя. Други оплаквания - нямам.

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                                Регулирайте си вратите да затварят по-плътно и ще спре да тропа
                                Както каза Ники, проблема с тропането откъм гредите, се решава с регулиране на вратите!
                                Last edited by GammaRay; d.m.y г., 18:30.
                                Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Working...
                                X